Klassisk massasje

Sammendrag fra Norges Massasjeforbund

 Massasje har vært en del av de fleste kulturer langt tilbake i tid. De eldste kildene vi kjenner er 3000 år gamle, og massasje regnes som en av verdens eldste behandlingsformer. Kunnskapen og metodene har i stor grad blitt overført som praktisk lærdom.

En felles grunntanke i all massasje er at det fremmer helse og velvære, at det øker blodsirkulasjonen og er avspennende. Viser til forskning fra Nifab og  klassisk (svensk) massasje.

 

Om klassisk (svensk) massasje Klassisk massasje eller Svensk massasje er basert på vestlig skolemedisin. Her defineres massasje som manipulasjon av kroppens muskler og bindevev i den hensikt å normalisere og styrke dens funksjoner. Med ulike grep bearbeider man musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Dette øker sirkulasjonen og stimulerer hormon- og nerveaktiviteten. Klassisk massasje kan være avslappende, behandlende eller forebyggende, alt etter hva klienten ønsker og hva massøren har spesialisert seg på. Klassisk massasje kan for eksempel omfatte bindevevsmassasje, triggerpunktbehandling eller idrettsmassasje. Noen har også spesialisert seg på fibromassasje, kopping, aromamassasje. Grunnprinsippet er å øke blodgjennomstrømningen og tøye muskelfibrene. Man bruker de fem grunnteknikken og begynner alltid med oppvarming av muskulaturen med lange strykende bevegelser i muskelfiberretningen, vanligvis i retning av hjertet.  Kilde: Norges Massasjeforbund