Ayurvedisk kraniemassasje:

Ordet Ayurveda kan oversettes på minst tre forskjellige måter: "kunnskap om livet", "vitenskapen om et langt liv" og "Kunsten å leve". Dette innebærer at Ayurveda konsentrerer sine aktiviteter omkring "helse", dette begrepet som er så vanskelig å manifistere. Ayurveda har som mål å lære mennesker hvordan man unngår sykdom istedenfor å vente på at sykdom skal utvikle seg før man starter en behandling.

Indisk Ayurvedisk Kraniemassasje er en behandlingsform som går dypt, er vidunderlig avspennende og rekreerende. Terapeuten bruker varm sesamolje med eteriske oljer, og massasjen er en blanding av trykkpunkter og meditativ, innovervendt massasje på nakke, skuldre, hals, hode og ansikt.  Gevinsten av en slik behandling er dyp avslapping og velvære, og kjente hode/nakke-relaterte lidelser kan bli merkbart bedre. Ved spesielle lidelser og plager, anbefales det at man tar flere behandlinger, men den kan også brukes forbyggende. Selv om massasjen i seg selv bare konsentrerer seg om den øvre delen av kroppen, vil hele mekanismen vår berøres av denne behandlingen grunnet de flotte trykkpunktene og massasjen i seg selv som har den subtile effekten på bl.a. det endokrine systemet.

 

Når varm olje blir tilført og massert inn i hodebunnen, vil den lett bli absorbert av hårrøttene og dette vil igjen øke sirkulasjonen til hodet. Dette gir avspenning av muskler og nervefibre. Dette kan hjelpe mot migrene/hodepine, spenninger i hode, nakke, hals og ansikt, høyt blodtrykk, søvnproblemer, psykisk ubalanse, hukommelse, øresus og stress og nerver før viktige eksamener/møter. Behandlingen vil i tillegg styrke hårrøttene og hodebunnen og den kan forebygge hårtap og for tidlig gråning.  Virkningen av alt dette kan inntreffe enkelt og greit fordi at massasjen øker mengden av frisk glukose og oksygen til hjernen og øker sirkulasjonen og produksjonen av spinalvæske rundt i hjernen og i ryggraden.

Noe annet i denne massasjeformen som er veldig sterk og viktig er berøringen. En Kraniemassasje varer i over én time med behandling av hode, nakke, skuldre, og det er kjærlige, rolige og omsorgsfulle hender som berører. En kraniemassasjeterapeut er instruert til å la massasjen og berøringen bli en liten åndelig reise, og behandlingen er i seg selv, til tross for at den er så virkningsfull, et vakkert lite friminutt fra hverdagen og maset utenfor terapeutrommet.